fredag 1 april 2011

Vilken kruka är du...

En man tar fram två krukor med försiktiga händer. Den ena har perfekta kurvor och en mycket fin form. Den andra är mycket mer sliten, det är många sprickor som löper längs hela krukan och med flera hål i den. Man kan se att den har tappats i golvet några gånger. Mannen som tagit fram krukorna vänder sig till dig. "Vilken kruka är du?"
Frågan går djupt, långt förbi utseende och funktionalitet. Frågan är enkel, men kräver en självdistans och självinsikt. Den första krukan som döljer alla fel och brister med sig själv får ett helt liv med jobb och slit att hålla uppe en fasad av perfektion. Ingen kan komma för nära för då kan man se vad som döljer sig in under. Den andra krukan som inte ser mycket ut för världen, men det finns en känsla av ärlighet i alla fel och brister. Bristerna tillåter andra att sänka sin fasad. Men innan man gör valet vilken kruka man är så behöver man fundera på vad som ska fylla den. Om man tar någonting som alla drömmer om, kärlek.
Kärlek är inte någonting som man ska hålla tillbaka. Om den stängs in så blir den gammal och kan bli till bitterhet. Med hålen och sprickorna gör att det kan läcka ut innan den är full. Men om man tar pengar istället. Idag är det pengar som avgör hur framgångsrik man är. Men genom hålen och sprickorna så faller det ut pengar, kanske till någon som behöver hjälp.

Att vara öppen kan ha flera betydelser.

Vilken kruka är du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar